Go to home page Sitemap Send a mail
 
 
 
Primorska ekologija

Emisije

Primorska ekologija

Sad već dugogodišnja suradnja sa Zelenima Hrvatske i raznim ekološkim udrugama te udrugom za Zaštitu životinja rezultirala je redovnim praćenjem ekološke situacija obale od Dubrovnika do Zadra na našoj radio postaji.

EkologijaSaznajte više o našoj emisiji posvećenoj primorskoj ekologiji!

Kultura i umjetnost svakog jutra

Kultura i umjetnost svakog jutra

Kroz ovu emisiju slušatelji će se informirati o ukupnosti kulturnih zbivanja i kulturno-povijesnim spomenicima na otoku Braču. Na taj će se način potićei kulturno stvaralaštvo kao i zaštita i unaprjeđenje kulturno-povijesnih spomenika i spomenika prirode, arhitekture i graditeljstva na najvećem dalmatinskom otoku. Ali i svim ostalim otocima budući nismo ograničeni na Brač ,a i zbog širine same građe.

Sama emisija se realizira kroz gostovanja književnika, pjesnika, povjesničara, arheologa, prirodoslovaca geografa i drugih kulturnih i glazbenih djelatnika te teatrologa sa otoka.

KulturaSaznajte više o emisiji!

Ostali programi

Ostali programi

Gospodarstvo, politika, kultura, povijest, obrazovanje, sport – samo su neki od sadržaja čije je praćenje sastavni dio naseg projekta. Ovdje pratimo rad lokalne samouprave, informiramo o svim projektima lokalnih institucija i pojedinaca, važnih za život i rad stanovnika otoka te zaštitu okoliša.

U programu "U živo" svoje mjesto nalaze najave svih zanimljivih otočnih i obalnih zbivanja, a tjedni ritam njezina emitiranja svakako pridonosi pravovremenom i valjanom razvoju svijesti kako otočana tako i iseljenih i povremenih stanovnika otoka Brača putem web linka i etera. Naš projekt odnosi se na sve bračke i otočke jedinice lokalne samouprave čime nastojimo pridonijeti razumijevanju problematike urbanizacije na otoku. Emisija se bavi problematikom pravnih regulativa u urbanizmu, arhitekturi i agrikulturi te usklađivanju djelatnosti sa standardima Evropske unije.

Razni paradoksalni zakoni i uredbe na nivou grada i županije koji su u koliziji. Informiranje o pojedinim gradovima u Županiji i predstavljanje provedbenih i generalnih urbanističkih planova. Razgovori sa predstavnicima zemljišnika i sudova. Emisija bi imala i kontakt karakter uz mogućnost istraživanja problematike koja zanima slušatelje i odgovaranje na pitanja.

Naravno, teme od većeg značaja za građane dobivaju i više radijskog vremena, a u njihovom se problematiziranju kontaktira s relevantnim sugovornicima i zainteresiranim slušateljstvom.

U ovom se projektu osobita pažnja posvećuje i događajima i osobama posvečenima zaštiti okoliša koji su svi redom visoko obrazovani.. U našoj "vox populi" rubrici "Iz Jakšinog kantuna" na zanimljiv i humorističan način komentiraju se tjedna zbivanja na otoku u povjesti i danas uz korelaciju i paradokse.

Vrh stranice